Projecte telemàtic

Projecte telemàtic organitzat per intermon Oxfam

diumenge, 29 de març del 2009

Conclusions Finals

1r A

La terra és un ecosistema que perilla, perquè els humans han destrossat molts ecosistemes. Els accidents industrials i tecnològics, les emissions de fum, els abocaments a la geosfera, la tala de boscos o els incendis forestals, són alguns dels factors que hi han contribuït.


Un grup d'estudiants del col·legi Verge de la Salut hem pogut fer "una vista" a la contaminació de Sant Feliu de Llobregat.


En general hem pogut observar que Sant Feliu està molt contaminat, i que deixem anar molt de CO2 a l'atmosfera. Per això proposem algunes solucions:


  • Mes carrils bici perquè la gent no hagi d'agafar tant el cotxe i pugui anar amb bici.
  • Proporcionar mitjans per tal que la gent aprengui a anar amb bici o amb patins.
  • Des de l’ajuntament es poden iniciar campanyes que facilitin que tota la gent que hagi d'anar a un mateix lloc o a prop d’un altre, puguin anar junts i així disminuir el nombre de cotxes que circulen.
  • Utilitzar el transport públic més sovint per anar a altres pobles del costat i no anar amb el cotxe.
  • Donar a conèixer totes aquestes opcions.


1r B

SALVEM EL MÓN!


A la nostra escola estem fent un projecte anomenat connectant móns que consisteix a tractar de solucionar la contaminació del planeta. Hem intentat buscar solucions col·lectives al model de desenvolupament que ha portat a la Terra i a la humanitat a conseqüències tan catastròfiques com el canvi climàtic, els efectes del qual no arriben per igual als països rics i als pobres.


Hem realitzat una investigació sobre els causants de la contaminació i hem pogut observar com un dels protagonistes és el CO2. Hem calculat el CO2 que es genera durant un dia en una localitat petita com Sant Feliu de Llobregat i costa de creure, pero és molt elevada.


Després de reflexionar molt a fons hem trobat solucions adients per a aquest problema que impliquen a tota la societat. El problema és que les solucions son una mica dràstiques i a la gent potser no els agradarà dur-les a terme.


Actualment sembla que només fem alguna cosa a canvi d’alguna altra. Les nostres propostes són: fabricar més cotxes elèctrics i si no és possible, reduir els vehicles que circulen diàriament i fer que hi hagi més transport públic. També les persones podrien anar més en bicicleta o caminar, per així no agafar el cotxe i no contaminar tant.


Creiem que cal que ens hi posem JA! Aviat serà massa tard per salvar el món!



1r C


QUÈ CONTAMINA EL MÓN?


  • Com contaminem el món: cotxes, fàbriques, camions, motos, vaixells, avions ... molts mitjans de transport són els responsables de les emissions de CO2.


  • On passa això principalment? A les ciutats dels països del Nord.


  • Perquè contaminem? El món a s’està contaminant sobretot perquè necessitem un mitjà de transport per moure’ns.


Què podem fer?


  • Fer cotxes que funcionin amb energia solar o que funcionin amb bateries.

  • Reduir l’ús de cotxes o camions i utilitzar més els autobusos i altres mitjans de transport públics.


No tot està perdut, però cal que reaccionem si volem evitar conseqüències catastròfiques.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada