Projecte telemàtic

Projecte telemàtic organitzat per intermon Oxfam

dijous, 26 de febrer del 2009

Iniciem el bloc

Els nois i noies de 1r curs d’ESO participen en el projecte telemàtic anomenat CONNECTANT MONS que promou Intermón Oxfam .

Els participants de Connectant mons reben una carta de la Gaia.6 demanant-los ajuda. Cal presentar un informe de l’estat actual del planeta Terra per tal que els amos del planeta ens renovin als humans el contracte de lloguer. La Gaia.6 proposarà 4 problemàtiques concretes per tal que cada grup n’investigui una en el seu entorn proper. Després hauran de proposar estratègies per solucionar aquests temes i finalment cada grup farà difusió en el seu entorn de la Newsletter elaborada amb els articles de tots els grups.

Els nostres alumnes han escollit fomentar la mobilitat sostenible, per tal que el nostre entorn sigui millor i ja estan immersos en les tasques pròpies de l’activitat.

Treball a l’aula: Les activitats estan concebudes per ser fetes per Internet, però tota la feina que es durà a terme a la xarxa té un complement necessari a l’aula. Amb Connectant mons volem que els i les participants vegin diferents maneres d’entendre el món, però també que sàpiguen debatre i arribar a punts de trobada amb els i les participants virtuals i, sobretot, amb els seus companys/es de classe. Mitjançant el debat i la reflexió, es busca elaborar una construcció conjunta de la societat per tal que sigui més justa.

Intercanvi/Debat a la xarxa: La xarxa ens permet entrar en contacte amb persones que viuen en entorns llunyans. Aquest actiu ens ajuda a crear diferents comunitats d’aprenentatge, en les quals s’agrupen alumnes d’una mateixa edat provinents de punts geogràfics diferents. En aquestes comunitats, i gràcies a eines de participació com el fòrum, els i les alumnes poden comunicar-se amb la resta dels i les participants i fer així activitats de caràcter col·laboratiu.

Presentació de conclusions: La suma de la feina feta a classe i de la que s’hagi fet per Internet permetrà arribar a uns punts de consens que ens ajudaran a elaborar les conclusions.

16 de febrer - 29 de març. Activitat per a l’alumnat (sis setmanes de treball, repartides en quatre fases. Els i les alumnes dels centres inscrits a Connectant mons interaccionaran i treballaran conjuntament a través d’Internet. Cada cicle disposarà d’una proposta específica, d’unes orientacions per al professorat i d’un conjunt d’eines de comunicació.

Des d’aquí els desitgem una bona experiència telemàtica i sobretot que aconsegueixin aplicar aquesta feina al seu desenvolupament personal.

1 comentari:

  1. Durant aquesta setmana estem en la fase 3 del projecte. Tots els alumnes de primer han fet ja una investigació sobre el terreny per esbrinar fins a quin punt s'empra el transport privat en el nostre municipi. Podeu consultar les conclusions a les que han arribat en els apartats titolats conclusions de 1A, 1B o 1C.
    En aquests moments els nois i noies de primer estan reflexionant per trobar noves propostes que facin que la nostra ciutat utilitzi menys el transport privat.

    Carme Carrion

    ResponElimina